Elektra

Elektra

Wat zou Hubo zijn zonder elektra?

Bij Hubo Goudriaan vindt u alleen het beste als het om elektriciteit gaat. Op het gebied van schakelmateriaal leveren wij uitsluitend A-merken.

Hubo in Ouderkerk denkt mee!
Of het nu om een vervanging of nieuwbouw gaat, wij hebben de elektra waar u naar op zoek bent. Daarbij geven wij graag een installatieadvies. Zowel voor (natte) ruimtes binnen als buiten.

Onze merken op een rij:
- Berker
- Busch-Jaeger
- Merten

Andere collecties zijn op bestelling te verkrijgen. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Schakelmateriaal:
In ons assortiment hebben wij een ruime keuze aan schakelmateriaal, voorzien van diverse keurmerken. Denkt u aan spatwaterdichte toepassingen voor buiten en functioneel opbouw schakelmateriaal. Maar wij hebben ook luxe inbouw schakelseries voor u. Voor uw gemak zijn er tevens tijdschakelklokken en onafhankelijk op afstand te bedienen schakelsystemen.

Wandcontactdozen
:
Voor de behuizing van inbouw schakelmateriaal en stopcontacten worden inbouwdozen gebruikt. De inbouw- en lasdozen moeten van het Kema-keurmerk zijn voorzien. Installatiedraad mag nooit onbeschermd in een inbouwdoos aanwezig zijn. Elektradraad kan worden afgedopt of doorverbonden met lasklemmen (lasdoppen).

Stekkers
:
Enkele of dubbele doorvoerstekkers, schakelcontactdozen met of zonder schakelaar, maar ook insteektijdschakelaars en dimmers zijn eenvoudige toepassingen en werken comfortverhogend. Voor audio, data en telefonie zijn diverse contra-, Coax-, verloop- en telefoonstekkers voorradig.

Draad
:
Installatiedraad voor elektra bestaat uit een kern en een gekleurde mantel. Bij toepassing van het elektradraad dient u zich te houden aan de volgende kleurcodes:
Bruin - stroomaanvoer (fase-draad)
Blauw - stroomafvoer (nul-draad)
Zwart - stroomaanvoer vanaf een schakelaar naar een lichtpunt (schakeldraad)
Geel/groen - aardedraad

Kabel

:
Van kabelhaspel tot bekabeling voor multimedia, wij hebben vele toepassingen voor uw klus. Buitenkabel (XMvK) voor bovengronds gebruik of grondkabel (YMvK) met beschermende stalen mantel is verkrijgbaar in 2- tot 5-aderige uitvoering. Voor toepassing bij audio en data vindt u bij ons onder andere:
- Coax-kabel
- UTP-Patchkabel
- Scart-kabel
- telefoonkabel
- USB-kabel met mannetjes- of vrouwtjesaansluitingen

Kom binnen bij Hubo Goudriaan!

Het voert te ver om u hier een volledige gebruiksaanwijzing van onze elektra te geven. Wij verwijzen u graag naar onze medewerkers in de moderne winkel op het Zijdepark van Ouderkerk aan den IJssel!